Fietsroutes gebruiken

De camping kent een aantal fietsroutes. Die worden momenteel gedigitaliseerd om vervolgens te worden gepubliceerd op deze pagina. De lijst met routes zal in de komende tijd langzaamaan uitbreiden. 

Om gebruik te maken van de fiets routes is het gebruik van Komoot aan te bevelen. Installeer daartoe de gratis versie van Komoot op uw telefoon.

De fietsroutes zijn ook met deze app, Komoot, gemaakt. Sommige routes gaan over dezelfde weg terug of misschien kiest u er zelf voor om via dezelfde weg terug te keren. In dat geval heeft Komoot de mogelijkheid om de route in omgekeerde richting weer te geven.

Vertrouw vooral op de route die in het kaartje van Komoot wordt weergegeven. De gesproken aanwijzingen zijn niet altijd even duidelijk.

Fietstocht naar Domaines Preignes Le Vieux. Het domaine geeft rondleidingen in Frans en Engels. Mooie fietstocht door Vias, over vlak terrein. U fietst dezelfde route terug, daarvoor moet u in Komoot de richting van de route omkeren.

Afstand: heen en terug, totaal 22km

Rondrit vanuit de camping naar Florensac en vandaar naar Pomerol en Marseillan. De tocht voert door wijngaarden en centra van de 3 stadjes. In Florensac is een bezoek aan restaurant La Noria aan te bevelen. Ze serveren een prima lunch en zijn bijzonder hulpvaardig. 

Afstand: totaal 32km

Rondrit door natuurgebied La Grand Maire bij Portiragnes. 

Deze tocht voert u langs de Ouvrage du Libron, een kunststuk in Canal du Midi dat u niet mag missen. Vandaar langs het kanaal naar de sluis van Portiragnes en door het natuurgebied naar Portiragnes plage waar u eventueel een stop kunt maken voor lunch of een versnapering. Via Vias plage arriveert u weer op de camping. 

Afstand: totaal 33km.

Fietsroutes naar Marseillans Plage & Terug

Fiets via de wijngaarden naar Marseillan plage

Op het eindpunt van de route kunt u zelf Marseillan Plage verkennen of ervoor kiezen om door te fietsen naar Sete. 

Er zijn twee alternatieven voor de route terug, via Marseillan of via Cap d'Agde.

Afstand: 13km

Fiets langs Canal du Midi naar Marseillan plage.  Het pad langs Canal du Midi is meestal dicht begroeid maar redelijk begaanbaar. Enige behendigheid op de fiets is aan te bevelen. 

Op het eindpunt van de route kunt u zelf Marseillan Plage verkennen of ervoor kiezen om door te fietsen naar Sete.

Er zijn twee alternatieven voor de route terug, via Marseillan of via Cap d'Agde. 

Afstand: 11km

Maak een stop in Marseillan om het haventje te bezoeken en te genieten van het gezellige centrum. Net buiten Marseillan kunt u naar verschillende oester restaurants waar tijdens lunchtijd verse oesters worden aangeboden.  

Of geniet aan Etang de Tau van uw meegebrachte lunch.

Afstand: 16km 

In Cap d'Agde gaat de tour door het uitgaansgebied. U mag daar niet fietsen en zult de fiets aan de hand mee moeten nemen. Geniet van de gezellige drukte aan de havens. 

Vergeet niet om strandspullen mee te nemen, u komt langs fantastische stranden. 

Afstand: 19km

Fietstocht via Florensac naar Pezenas.

Tot vlak voor Pezenas is dit een fietstocht over vlak terrein. Eventueel maakt u Florensac de eindbestemming van uw tocht en keert u vandaar terug. 
Vooral Pezenas, waar de route eindigt, is de moeite waard om te verkennen. Ga hier even het centrum in om de vele boutiques en winkeltjes te bekijken. 

Afstand: heen en terug, totaal 50km. Houd rekening met een klim zo'n 5km voordat u Pezenas bereikt. 

Vanuit Pezenas kunt u via St Thibery terug naar de camping. !!!Doe dit niet als het in de periode voor de tocht flink heeft geregend!!! Advies is in ieder geval een periode van tenminste 3 dagen droog weer af te wachten.  De fietsroutes rond St Thibery zijn na regen spekglad door de natte kleilaag die erover is gespoeld. 
Onderweg komt u langs de oude romeinse brug en de watermolen bij St Thibery. U steekt bij Bessan de Herault over om door de wijnvelden terug te keren in Agde.

Totale afstand, inclusief heenreis: totaal 50km.

Route langs canal du midi naar de 9 sluisjes in Beziers. Onderweg komt u langs een kunstwerk, Ouvrage du Libron, in het kanaal.  Ook kruist het kanaal met een aquaduct de Orb. Twee huzarenstukjes die ze tijdens de bouw van het kanaal hebben gerealiseerd.
Terug via dezelfde route. Daartoe keert u in Komoot de route om. 

Aangekomen bij de 9 sluisjes kunt u ook nog Beziers bezichtigen. Mogelijk komt er later nog een route naar de Kathedraal in Beziers. 

Afstand: Totaal 48km

Deze route voert u via Marseillan naar het haventje van Mèze. U komt langs wijnvelden, door een natuurgebied en langs de oesterkwekerijen met hun restaurantjes aan Lac du Thau. 
Verken op het eindpunt vooral op uw gemak even het stadje Mèze of ga onderweg oesters proeven aan het Lac du Thau. 

Houd rekening met een steile helling in het natuurgebied. Hier zult u over een afstand van zo'n 25m uw fiets moeten duwen. 

Om terug te fietsen keert u in Mèze de route in uw Komoot app om. 

Totale afstand: 46km

Deze route voert u door Vias en Bessan. U fietst langs Canal du Midi en door wijnvelden. Na Bessan steekt u de Herault over en voert de route over wegen met prachtige platanen. Daarna fietst u langs een domaines met zijn wijnvelden.  

Op zaterdag kunt u een stop maken op de markt in Vias en op zondag is er een gezellige drukte op de markt in Bessan. 

Uiteindelijk arriveert u weer in Agde vanwaar de route naar de camping terugkeert. 

Totale afstand: 28km


Onder contstructie 

Onder contstructie

Het gebruik van de fietsroutes is op eigen risico. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.